Certificaat voor Mondial Movers. (Foto: KSO)
Certificaat voor Mondial Movers. (Foto: KSO) (Foto: KSO)

Uitreiking Keurmerk Sociale Onderneming

Drechtsteden - Het Keurmerk Sociale Onderneming is uitgereikt aan Mondial Movers. Met dit certificaat laat Mondial Movers zien dat ze onder meer een bijdrage levert aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Sterker nog: met de gezamenlijke inzet van de 20 Mondial-bedrijven is er in het afgelopen jaar een maatschappelijk aandeel van maar liefst 1,6 miljoen euro gerealiseerd.

Of het nu gaat om social return on investment, elektrisch verhuizen, vrijwilligerswerk of het sponsoren van goede doelen: er wordt tijd, geld en energie gestoken in het sociale aspect van ondernemen. “Wij zijn meer dan alleen een landelijke verhuisorganisatie en vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Sociaal ondernemen zit in ons DNA: het keurmerk is daar een mooie bevestiging van”, vertelt algemeen directeur Marcel de Waal. Alle vestigingen van Mondial Movers (waaronder in de Drechtsteden) hebben het certificaat mogen ontvangen.

Het Keurmerk Sociale Onderneming wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die bij een onafhankelijke audit aan kunnen tonen dat zij zich sociaal opstellen in de samenleving. Daarmee dragen ze direct bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze ‘duurzame ontwikkelingsdoelstellingen’ van de Verenigde Naties gelden als maatstaf voor hoe de wereld er in 2030 uit zou moeten zien. In totaal zijn er 17 doelen waarin thema’s als armoede, onderwijs en een duurzame economie terug komen. “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze het ook waarmaken: dat het in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Mondial Movers zet zich in voor de volgende thema’s: geen armoede; goede gezondheid en welzijn; eerlijk werk en economische groei; ongelijkheid verminderen en tot slot: klimaatactie. Zo wordt er op het gebied van duurzaamheid al jaren geïnvesteerd in elektrisch vervoer: in 2011 waren we het eerste verhuisbedrijf met een volledig elektrische verhuiswagen en sindsdien is het elektrische wagenpark verder uitgebreid.

Als het gaat om het sociale aspect dragen de Mondial-bedrijven een steentje bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans om aan de slag te gaan. Mondial Movers heeft in het kader hiervan haar eigen opleiding tot Verhuismedewerker ontwikkeld, waarmee mensen individueel begeleid worden tijdens hun eerste stappen in de verhuisbranche.

Maar dat is nog lang niet alles. Zo sponsoren de Mondial-bedrijven (met vestigingen in heel Nederland) regelmatig lokale initiatieven en verenigingen én steken de medewerkers ook zelf structureel de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Dit gebeurt op allerlei vlakken: van vrijwilliger bij de politie tot het geven van gastlessen op scholen of het vervullen van bestuursfuncties bij goede doelen.

KSO Nederland heeft zelfs berekend dat de 20 Mondial-bedrijven gezamenlijk in 2019 een maatschappelijk aandeel van 1.620.490 miljoen euro hebben gerealiseerd. De waarde van het maatschappelijk aandeel is een optelsom van het aantal uren vrijwilligerswerk van de medewerkers, het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de hoogte van de sponsoring in geld en waarde van middelen die beschikbaar zijn gesteld aan de samenleving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden