Bart van der Bom. (Foto: Mark Isarin)
Bart van der Bom. (Foto: Mark Isarin) (Foto: )

#nlstartop: ‘Ik wilde altijd al meer online gaan doen’

Zwijndrecht - Bart van der Bom runt schildersatelier Barteljee aan de Westelijke Parallelweg 50 in Zwijndrecht. Door de coronacrisis is hij meer online gaan doen, wat al eerder een wens van Bart was.

Door Eline Lohman

Vanaf 1 maart viel het Bart op dat er geen inschrijvingen meer binnenkwamen voor de epoxy masterclasses en zomerschilderweken. Terwijl hij normaal gesproken dagelijks één of twee inschrijvingen ontvangt.

Online lessen

“Door de dreiging van het virus wachten geïnteresseerden met hun boekingen. Verder was het na 15 maart niet meer toegestaan om schilderlessen in mijn atelier te geven. 14 maart heb ik de laatste epoxy masterclass gegeven in mijn atelier. Na de toespraak van premier Rutte op 15 maart ben ik direct aan de slag gegaan om de reguliere schilderlessen die ik live in mijn atelier geef om te bouwen tot online lessen. Gewapend met camera heb ik in mijn atelier nieuwe filmpjes gemaakt met de uitleg over de nieuwe schilderopdrachten.” 

Filmpje

Aan de schilders van Barteljee vroeg Bart of ze hem foto’s van hun nieuwe schilderijen wilden toesturen, zodat hij een filmpje kon maken over de bespreking van hun nieuwe schilderijen. “Het omschakelen naar deze ‘online omgeving’ heb ik met veel plezier gedaan, maar het kostte flink wat tijd. Mijn energie en creativiteit heb ik dus voornamelijk gebruikt voor het maken van nieuwe filmpjes. Op deze manier heb ik toch iets positiefs uit de crisis gehaald; ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten. Al ruim een jaar loop ik rond met het idee om meer online te gaan doen, maar ik kon daar geen geschikte vorm voor vinden. Door de crisis werd ik geactiveerd om aan de slag te gaan om oplossingen te bedenken om online schilderlessen te creëren.” Inmiddels heeft Bart ook een online versie gemaakt van zijn epoxy masterclass en ook een nieuwe online portret tekencursus ontwikkeld.

Veel belangstelling

 “Gelukkig is er veel belangstelling voor de nieuwe online cursussen. Op dit moment ben ik veel aan het filmen om de komende weken meer nieuwe online schildercursussen te ontwikkelen. De coronacrisis heeft me, wat de online cursussen betreft, veel opgeleverd. Als je het in je hebt om positief te denken, dan kun je naar mijn mening het beste naar oplossingen zoeken om een probleem aan te pakken. Gelukkig zit dit in me en heb ik nieuwe wegen gevonden om, ondanks de crisis, aan het werk te blijven."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden