Diverz biedt activiteiten aan voor kinderen en voor volwassenen. (Foto: Privé)
Diverz biedt activiteiten aan voor kinderen en voor volwassenen. (Foto: Privé) (Foto: )

Diverz biedt vol zomerprogramma

Diverz biedt een compleet zomerprogramma aan. De Zwijndrechtse organisatie biedt haar inwoners nog meer activiteiten aan dan anders.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT – Yvonne Zuidgeest, directeurbestuurder bij Diverz, is blij dat de activiteiten weer opgestart kunnen worden. “Half maart werden onze locaties gesloten en daarmee stopten ook onze activiteiten. Begin juni gingen we open voor maximaal 30 personen en sinds begin juli mogen we gelukkig weer meer mensen ontvangen, zij het met de bekende afstand van anderhalve meter. Dat activiteiten niet door konden gaan, hebben wij zeker gemerkt. Gelukkig hebben we zo goed mogelijk onze contacten onderhouden. Het was een onzekere periode, maar we zagen ook mooie dingen.”

Zo groeide de vraag naar maaltijden met 25 procent, waardoor Diverz nog meer mensen heeft kunnen bereiken dan voorheen. Ook Zwijndrecht voor Elkaar, een platform dat mensen met elkaar verbindt, kon rekenen op meer belangstelling. “We hebben 125 nieuwe vrijwilligers bij Zwijndrecht voor Elkaar, ook veel jongeren. Daardoor hebben we bijna 100 matches kunnen maken de afgelopen tijd tussen mensen die een hulpvraag hadden en mensen die op hun beurt hulp aan een ander konden bieden . Mooi, want er was hierdoor een piek te zien in het aantal aanvragen. Ook het belteam was een succes – mensen belden elkaar volop voor een praatje. Juist in de coronatijd was dit heel belangrijk.”

Om nog meer mensen met elkaar te verbinden en zeker in de zomerperiode, heeft Diverz een uitgebreid zomerprogramma op bijna al haar locaties in Zwijndrecht. Yvonne: “Veel mensen gaan niet op vakantie en dan is het mooi dat wij inwoners van Zwijndrecht iets kunnen bieden. We hebben een nieuwe locatie, De Werkplaats, waar ambachtelijk met de handen met hout werken centraal staat. Daar vinden in de zomer allerlei kinder- en volwassenenactiviteiten plaats, zoals een insectenhotel maken, houten robots maken en tuinbankjes.”

Het programma van de maatschappelijke organisatie begint op 20 juli en biedt voor iedereen wel wat. Zo kunnen mensen lasergamen, is er een Djembé-workshop, zijn er spelletjesavonden van clubjes buurtbewoners en er zijn thema-avonden over onderwerpen als omgaan met geld, racisme en duurzaamheid. Het zomeraanbod is groter dan ooit. Het complete zomerprogramma van Diverz is te vinden op de website diverz.info.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden