De Do-re-mini’s gaan met elkaar proberen, onderzoeken en experimenteren. (Foto: Privé)
De Do-re-mini’s gaan met elkaar proberen, onderzoeken en experimenteren. (Foto: Privé) (Foto: )

De Notenbalk start groep voor driejarigen: Do-re-mini's

Op woensdag 2 september, direct na de zomervakantie, start kindcentrum De Notenbalk van PIT kinderopvang & onderwijs met een nieuwe groep: de Do-re-mini’s.

ZWIJNDRECHT - Deze groep verbindt opvang met onderwijs en is speciaal voor oudere peuters. Zij kunnen bij de Do-re-mini’s spelenderwijs en soepel de stap naar de kleutergroep van De Notenbalk zetten. Deelname aan de Do-re-mini’s is gratis. Peuters die rond de drie jaar en zes maanden zijn en staan ingeschreven voor het onderwijs op De Notenbalk zijn iedere woensdag van 8.30 tot 12.30 uur welkom bij de Do-re-mini’s. Annemieke Bons, pedagogisch medewerker van de peuterspeelgroep van De Notenbalk, gaat de Do-re-mini’s leiden. 

“We besteden uitgebreid aandacht aan de specifieke ontwikkelbehoefte van ieder kind met uitdagende activiteiten op het gebied van zingen, spelen, grasduinen in onze natuurtuin, voorlezen, bewegen, knutselen en taal-, reken- of wereldoriëntatie in de kring. We trekken een gedeelte van de ochtend gezamenlijk met de kleuters op. Net als bij de kleuters en de andere groepen van ons kindcentrum gebruiken we De Noordwijkse Methode en de daaraan gekoppelde thema’s. Hierin staan zelf aan de slag gaan, samen proberen, onderzoeken en experimenteren centraal.”

Bij de Do-re-mini’s helpt het muzikale berentrio van Li La Land de peuters om te wennen en al spelend te groeien. De drie beren - Do, Re en Mini - zijn ondernemend en hebben elk hun eigen interesses en karakter. De kinderen kunnen zich in de beren herkennen en worden uitgedaagd om met hen mee op ontdekkingstocht te gaan. Bianca Koenraadt, teamleider jonge kind: “Als Do-re-mini’s kunnen peuters niet alleen spelenderwijs vertrouwd raken met ons kindcentrum en ons basisonderwijs, maar ook hun talenten naar behoefte ontwikkelen aan de hand van De Noordwijkse Methode. Voor de kleuters biedt het samen bezig zijn met de peuters in de Do-re-minigroep dat zij ervaren dat ze meer vaardigheden hebben waardoor hun zelfvertrouwen groeit.” Meer info: Bianca Koenraadt via info@notenbalk-zwijndrecht.nl of 078–820 00 18.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden