De Kijfhoekkerk. (Foto: Privé)
De Kijfhoekkerk. (Foto: Privé) (Foto: )

Kerkproeverij in de Kijfhoekkerk

Centraal gelegen in de Zwijndrechtse Waard ligt aan de Devel tussen Heerjansdam en Zwijndrecht een bijzonder polderkerkje in de buurtschap Kijfhoek. Door de versoepeling van de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus is nu het weer mogelijk kerkdiensten te houden. 

ZWIJNDRECHT - Op zondagmiddag 2 augustus om drie uur (15.00u) is er weer een traditionele kerkdienst in de Kijfhoekkerk. Het beloofd een mooie dienst te worden onder leiding van Ds. J. van Popering uit Aalsmeer. De 1½ meter maatregel Om aan de veiligheidsregels van de overheid te kunnen voldoen mogen wij maximaal 35 bezoekers ontvangen. Wilt u verzekerd zijn van een plaats: bel Joop Wiekeraadt 078-6771290 of 06-36501396. Per e-mail kan ook: dendijk@hetnet.nl of kijfhoek@live.nl Graag voor zaterdagavond 1 augustus; … wie het eerst komt… 

U wordt in de kerk ontvangen door Jan van der Net met een vriendelijk knikje en koster Joop Wiekeraadt wijst u een zitplaats. Beiden zijn herkenbaar aan hun naambadge. Door ons allen aan de afspraken te houden kunnen wij samen de veiligheid van een ieder garanderen. Bij binnenkomst is er handalcohol. Tijdens de dienst wordt er niet gezongen; op de gereserveerde plaatsen ligt er een welkomstbrief en een liedbundel voor u klaar zodat u de ten gehore gebrachte liederen kunt volgen. Huisgenoten mogen naast elkaar zitten, anderen houden we 1½ meter afstand. De garderobe is niet in gebruik, wees terughoudend met toiletbezoek.

We schrijven geschiedenis Vanaf de eerste helft van de veertiende eeuw, zo rond 1340, worden er in dit kleine historische Godshuis diensten gehouden. Sinds eeuwen in de geschiedenis van dit kleine polderkerkje is het maanden lang gesloten geweest voor de traditionele kerkdienst. Vanaf juli 2020 is de start van een nieuwe periode om elkaar weer te ontmoeten en te genieten van een mooie traditionele kerkdienst in een idyllische omgeving. Op de eerste en derde zondag van iedere maand bent u om 15.00 uur van harte welkom! Er staat een stoel voor u klaar !

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden