De kampstaf als sporters tijdens de vossenjacht. (Foto: IJW-kamp)
De kampstaf als sporters tijdens de vossenjacht. (Foto: IJW-kamp) (Foto: )

IJW-Kamp gehouden in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Afgelopen week werd het 43ste IJW-Kamp georganiseerd door het jeugdwerk van de Bethelkerk en Hoeksteen. Normaal gesproken gaat een groep kinderen en leiding in de eerste week van de zomervakantie naar Brabant of Zeeland om de leukste activiteiten te doen.

Dit jaar heeft de kampleiding een alternatieve kampweek georganiseerd, die plaatsvond in ons eigen Zwijndrecht! Met de Olympische Spelen als thema werd 's ochtends digitaal afgesproken. De Zwijndrechtse versie van Ron en Britt presenteerden een eigen versie van Zappsport, waar werd kennisgemaakt met beroemde sporters als John the Frog, Tilly Tafeltennis en Ko de Korfballer. Ook kregen de kinderen opdrachten die thuis konden worden gedaan, zoals het maken van een hinkelbaan en het houden van een komkommergevecht.

's Middags kwam de groep van bijna 50 kinderen bij elkaar op het terrein van VVGZ of bij de Bethelkerk en had de kampleiding leuke spellen bedacht. Natuurlijk ontbraken de zeskamp en het safarispel niet. Ook de ouders werden deze week niet vergeten, want op zondag waren 20 posten uitgezet in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht, waar families moeilijke vragen en leuke opdrachten te doen kregen. Zou een van de teams alle posten hebben gevonden?

Traditioneel onderdeel van het IJW-Kamp is de vossenjacht en de fotospeurtocht. In het centrum van Zwijndrecht liepen 12 gekke sporters rond die gevonden moesten worden. Ook waren er allerlei vragen over bekende plekken en gebouwen in het centrum. En hoewel de sporters nu niet meer rondlopen, biedt het IJW-Kamp alle Zwijndrechtenaren de mogelijkheid om de fotospeurtocht ook te doen! Op de site www.ijwkamp.nl (onder het kopje 'blogs') kan de speurtocht worden gedownload en antwoordenformulieren kunnen tot 1 september worden ingestuurd. Wellicht wint u een mooie prijs!

IJW-Kamp 2020 werd afgesloten met hamburgers, friet en natuurlijk de Bonte Avond. Er werd geturnd, gedanst en er werden moppen verteld. Het werd een dolle boel! Bijzonder aan dit jaar was dat Elsbeth Rabenort 35 jaar als kampleiding meegaat! Dat is 35 jaar enthousiasme, fanatisme en vrolijkheid. Ze behoort daarom nu tot de zeer exclusieve club van 35+ers. De kampstaf van het IJW-Kamp heeft alle spelmaterialen weer opgeruimd en gaat zich voorbereiden op activiteiten in de herst- en kerstvakantie. En er wordt uitgekeken naar de zomer van 2021 waarin hopelijk weer kan worden overgelopen, gejoeld, gedanst en gezongen in een gezellig kamphuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden