Tineke Ruijter maakt mondkapjes van kleurrijke stoffen uit Gambia. De opbrengst van haar hele winkel gaat naar voedselpakketten voor gezinnen in dat land. (Foto: René Kerkhoven)
Tineke Ruijter maakt mondkapjes van kleurrijke stoffen uit Gambia. De opbrengst van haar hele winkel gaat naar voedselpakketten voor gezinnen in dat land. (Foto: René Kerkhoven) (Foto: René kerkhoven)

Mondkapjes voor voedselpakketten in Gambia

  Nieuwsflits

Zwijndrecht - Tineke Ruijter houdt zich in Zwijndrecht sinds jaar en dag bezig met Gambia. In haar winkel aan het Maasplein - Best Chique - verkoopt zij onder meer tweedehands merkkleding, schoenen, damestassen en cadeau-artikelen voor zeer betaalbare prijzen. De volledige opbrengst van de winkel, die helemaal op vrijwilligers draait, gaat naar Gambia.

Door René Kerkhoven

In dat land ondersteunt zij meisjes die goed kunnen leren, maar een opleiding niet kunnen betalen. Sinds kort worden er in de winkel door Tineke en haar vrijwilligers mondkapjes gemaakt van bijzonder fraaie stoffen uit Gambia. In de mondkapjes kun je een stuk keukenpapier of stofzuigerzak plaatsen die je na gebruik weggooit. Het mondkapje zelf is wasbaar en kan zo steeds worden hergebruikt.

In Gambia slaat corona hard toe: veel mensen zitten als gevolg van het virus thuis zonder werk en inkomen. De opbrengst van de mondkapjes gaat in de vorm van voedselpakketten naar gezinnen. Elk pakket bevat onder meer een baal rijst van 20 kg, 10 liter olie, Maggiblokjes, melkpoeder, thee, suiker, smeerkaas, uien, aardappelen en blikjes sardientjes. Dat is genoeg voeding voor een gezin voor ongeveer een maand. Elke 12 verkochte mondkapjes zijn goed voor één zo’n voedselpakket. Er zijn inmiddels al 20 voedselpakketten bij gezinnen in Gambia terecht gekomen.

Door bij Best Chique een mondkapje te kopen, wordt een bijdrage aan deze actie geleverd. De mondkapjes kosten 5,95 euro en zijn er in allerlei kleurschakeringen. Wie Best Chique aan het Maasplein 65 in Zwijndrecht wil bezoeken, is van harte welkom op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Vrijwilliger worden? Mail of bel: eventt@chello.nl of via 06-29455656.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden