De eerste thuiswedstrijd werd door De Vogels gewonnen (Foto: Jan Boom)
De eerste thuiswedstrijd werd door De Vogels gewonnen (Foto: Jan Boom) (Foto: )

Vogels boeken zege op Woudrichem

  Sport

Omzettingen leiden tot winst

Jan Boom

Zwijndrecht - De Vogels behaalden in hun eerste thuiswedstrijd meteen de gewenste driepunter. Na een goede openingsfase viel het aanvankelijk met twee spitsen opererende VVGZ ver terug. De gasten konden ongestoord opbouwen; de Vogels konden geen druk zetten en kwamen nauwelijks tot aanvallen. Het kantelpunt was na een half uur, toen Fop Gouman besloot over te stappen naar een systeem met 3 spitsen door Zagwijn door te schuiven naar de linkerspitspositie. Daarna was het meteen gebeurd met het overwicht van de gasten. De Vogels kwamen meteen wat meer aan aanvallen toe en namen net voor rust een voorsprong, die in de 2e helft simpel werd uitgebouwd naar een 3-0 zege.


Roodhorst en Afras waren geschorst en de volgende elf vormden de basis: Kloosterman- Vermeulen, Tucci, Zwang, Kooiman- Tanriseven, Termond, Sewambar, Zagwijn- Kuipers, Kammerman. De Vogels openden goed: Kammerman was aan de linkerkant weg en via Zagwijn kwam de bal bij Sewambar die uithaalde, maar de paal bracht redding voor de gasten. Daarna namen de gasten het initiatief en bouwden ze veelvuldig op via de zijkanten. VVGZ trok zich terug op eigen helft, was niet in staat de tegenstander vast te zetten en zag dat Woudrichem kansen kreeg. Een voorzet vanaf rechts werd maar net gemist en even later moest Kloosterman een kopbal uit de kruising tikken om de Vogels te behoeden voor een achterstand. Het groene overwicht verdween, de Vogels kregen weer grip op de wedstrijd en er ontstonden wat kansen. Een corner werd door Zwang net voorlangs getikt en de Vogels verdienden eigenlijk een penalty toen bij en luchtduel met Tucci een Woudrichemspeler de bal met de hand beroerde. Net voor rust de wat gelukkige 1-0. Een passje bereikte Kammerman, die wilde uithalen maar hem slechts toucheerde, precies voor de voeten van Tanriseven die vanaf 10 meter de goalie kansloos liet.

Na rust stichtten de gasten nog weinig gevaar en de Vogelsdefensie, met aanvoerder Tucci als rustpunt, heerste. Het spel speelde zich nu veelal af op de helft van Woudrichem, aanvankelijk nog zonder veel echte kansen. Maar toen een matig genomen corner werd gemist, Zagwijn kon verlengen en Kuipers van dichtbij kon scoren, kwamen er nog veel kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Een prachtige aanval door het centrum waarbij Kammerman met een fraai passje Tanriseven alleen voor de goalie zette, werd gestuit door de uitstekende goalie van Woudrichem. Ook de rebound van Kuipers werd fraai gepareerd zodat het 2-0 bleef. Vervolgens een corner die voor gevaar zorgde maar weer lag de goalie in de weg. Jaap Swank, die was ingevallen voor Zagwijn, stuurde Kuipers goed weg, maar wederom strandde onze spits op de doelman. Tien minuten voor tijd dan eindelijk de beslissing: Kuipers speelde Kammerman aan de linkerkant vrij, die de zestien in kon dribbelen, met een prachtige schijntrap alleen voor de keeper kwam en met rechts de 3-0 binnen schoot. Bachau en Pim Swank waren in de ploeg gekomen voor Tanriseven en de geblesseerde, goed spelende Termond. Het slotakkoord was wederom een mooie aanval: Swank opende op de weg gelopen Kuipers, die de bal goede neer legde voor Kammerman, maar weer lag de doelman in de weg.

Eindstand 3-0, een zege die hoger had kunnen uitvallen maar natuurlijk voor tevreden gezichten op het Noordpark zorgde. Zaterdag de uitwedstrijd bij Wilhelmina '26.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden