VVGZ moest in de slotminuut de winst aan Wilhelmina laten (Foto: PR)
VVGZ moest in de slotminuut de winst aan Wilhelmina laten (Foto: PR) (Foto: )

VVGZ verliest in slotminuut

  Sport

Ingezonden

Zwijndrecht - Met Kuipers en Kammerman centraal voorin en de diep spelende v.d. Spek (Afras was te laat dus begon op de bank) en Zagwijn aan de zijkanten, waren de Vogels meteen vanaf de eerste minuut op de helft van de gastheren te vinden. Meteen een goede actie van Kammerman die vanaf rechts naar binnen trok en uithaalde maar zijn schot spatte op de lat uiteen.

De eerste de beste keer dat Wilhelmina voet zette op de vijandelijke helft, was het wel bijna raak toen de spits bij de eerste paal kon binnen koppen, maar het leder ging voorlangs. Daarna was het VVGZ dat de klok sloeg en een ware omsingeling vond plaats. Maar de tweede keer dat de thuisclub op de helft van de Vogels verscheen was het wel raak toen een afstandsschot vanaf rechts Kloosterman verraste en via de paal binnen plofte.
Daarna een aantal kansen op de gelijkmaker: Zagwijn was bij een corner dichtbij en Sewamber was tot twee toe met een afstandsschot gevaarlijk, maar de keeper lag in de weg. In de 36e minuut dan eindelijk de gelijkmaker: een diepe bal van Roodhorst werd door de keeper slecht verwerkt en via het lichaam van Kuipers belandde het leder bij Kammerman, die vanaf de zestien simpel kon binnen schuiven.
Meteen na rust kopte Zagwijn een corner voorlangs maar daarna zakten de Vogels naar een bedenkelijk niveau. Wilhelmina werd steeds gevaarlijker met o.a. een paar afstandsschoten en voorin was het geen schim meer van de eerste helft. Toch kwamen de Vogels op voorsprong: Sewamber speelde invaller Bachau goed vrij aan de linkerkant en diens schuiver trof doel. Maar daarna was het gebeurd met de Vogels. De gelijkmaker viel in de 79e minuut toen de goed spelende libero Vos een 1-2 doeltreffend afrondde. Wilhelmina rook bloed en in blessuretijd viel ook nog de 3-2: de spits werd geheel vrijstaand op 30 meter van het doel aangespeeld, maar libero Tucci kon het gat dicht lopen. Kloosterman was echter inmiddels uitgelopen, waar hij beter in zijn doel had kunnen blijven staan en werd geklopt. Eindstand 3-2.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden