Bas Kooiman legt aan namens VVGZ.
Bas Kooiman legt aan namens VVGZ. (Foto: john de pater)

Slag verloren, maar nog niet de oorlog

  Sport

Jan J. Timmer

Bas Kooiman ziet VVGZ ver komen

Voor een VVGZ-er is er bijna niets vervelender dan de Zwijndrechtse derby met Pelikaan verliezen. De 3-0 van afgelopen zaterdag deed dan ook flink pijn, beaamt linksback Bas Kooiman.

Zwijndrecht - "Het heeft echter geen zin om hier lang bij stil te staan", zegt de 22-jarige voetballer. "We hebben een slag verloren, maar daarmee nog niet de oorlog. Onze promotiewens staat nog altijd fier overeind. VVGZ wil graag binnen één seizoen terugkeren naar de eerste klasse. Het liefst door kampioen te worden en anders via de nacompetitie. Verliezen van Pelikaan past natuurlijk niet in dat 'plaatje', maar het kan dus wel gebeuren, zoals we hebben ervaren. In de eerste twintig minuten waren we de bovenliggende partij, maar slaagden we er helaas niet in om verder dan 'de zestien' te komen. Vervolgens kwam Pelikaan uit het niets op 1-0 en hadden we tot aan de rust nodig om daarvan te herstellen. Na de pauze pakten we de draad weer goed op maar slaagden we er niet in tot scoren te komen. Tja, en dan ga je extra risico's nemen en geef je achter meer ruimte weg. Dat leidde tot de late 2-0. Een penalty kort voor tijd bracht de stand op 3-0. Geflatteerd? Vind ik wel. Maar goed, verliezen is verliezen. Uitslagen liegen niet."

Bas Kooiman maakte vorig seizoen de overstap van ASWH 2 naar VVGZ en beleefde geen gemakkelijk eerste jaar bij zijn nieuwe club. De Zwijndrechters degradeerden uit de eerste klasse en zelf had Kooiman last van een hamstringkwetsuur die hem hinderde in zijn spel en hem uiteindelijk acht weken uit de roulatie hield. "Gelukkig ligt die periode nu achter me. Ik voel me fit en zit lekker in mijn vel. Dat heeft ook te maken met hoe het toe gaat in en rond de selectie. Trainer Fop Gouman heeft het team goed 'neergezet' en er voor gezorgd dat we vanuit één gedachte voetballen. Een prettige vorm van duidelijkheid die rust geeft en structuur biedt. Daarom ben ik er van overtuigd dat we 'na Pelikaan' de draad weer gaan oppakken. Te beginnen tegen Arkel, onze eerstkomende opponent"

Meer berichten