ZBC'97 Koploper

  Sport

Zwijndrecht - Na de vierde overwinning op rij is ZBC'97 de nieuwe koploper. Wie had dat na de eerste twee wedstrijden nog durven denken? Toen had ZBC'97 pas één punt en was de achterstand op de koplopers vijf punten. Bijna op de helft van de competitie is ZBC'97 de nieuwe nummer één.

Op de laatste dag van november speelde ZBC'97 voor de derde keer op rij thuis. Dit keer kwam RFC uit Raamsdonkveer op bezoek. RFC begon voortvarend en hield ZBC'97 in de eerste vier minuten op de eigen helft, maar tot een kans leidde dat niet. De eerste aanval van ZBC'97 leverde wel meteen een doelpunt op: Giovanni Klaverweide werd op rechts de diepte ingestuurd. Hij passeerde zijn tegenstander en leverde een uitstekende voorzet af die Robin Matena binnenschoot.

Daarna kreeg ZBC'97 legio kansen op de 2-0 en waren er maar twee kleine kansen voor RFC, maar het bleef tot de rust 1-0.

Ook in de tweede helft creëerde ZBC'97 kans na kans, maar scoorde het maar niet. Als een ploeg zoveel kansen krijgt, maar het doelpunt uit blijft, levert dat maar al te vaak een tegendoelpunt op. Dat leek ook te gebeuren, maar een mooie boogbal van RFC belandde op de bovenkant van de lat, een enorme kans ging voor langs en een kopbal verdween naast het doel.

Pas in de 82e minuut sloeg ZBC'97 opnieuw toe: een prima voorzet van Robin Matena werd door Girardelly Cromarty eerste tegen de uitstekend keepende RFC-doelman aangeschoten, maar vervolgens toch over de lijn gewerkt. Daarmee was het verzet van RFC gebroken en kon ZBC'97 verder uitlopen. Vier minuten later was het 3-0, opnieuw via Robin Matena.

Intussen was bekend geworden dat IFC bij SCO met 0-1 had gewonnen, waardoor ZBC'97 nu de nieuwe koploper is, met IFC op slechts een punt achterstand.

Volgende week volgt de laatste competitieronde van de eerste helft van de competitie. Het is aan ZBC'97 om de koppositie te vast te houden.

Meer berichten