Jelle Dekker in actie voor Pelikaan (Foto Peter van der Waal)
Jelle Dekker in actie voor Pelikaan (Foto Peter van der Waal) (Foto: )

Pelikaan 1 verliest dubbel: de wedstrijd en de koppositie

  Sport

Zwijndrecht - Waar er vorige week een positieve dubbelslag werd gehaald was er deze zaterdag een negatieve te noteren. En de wedstrijd én de bovenste plaats werden verloren, zo snel kan het gaan.Het was onbegrijpelijk dat de ploeg zo slap begon aan de wedstrijd. Na 12 minuten al de 1-0 voor Wilhelmina'26. Het begon met een vrije trap op zo’n 30 meter van het doel. Iedereen dacht dat deze rechtstreeks geschoten zou worden maar er volgde een slimme pass in de “16” en de speler met nummer 8, Robert Bouman, rekende daar als enige op en kon ongehinderd en vrijstaand inkoppen. Zes minuten later bijna de 2-0 maar deze keer ging de kopbal uit een voorzet net over. Maar die 2-0 kwam toch kort erna. Het was een vloeiende aanval over de linkerkant en de voorzet werd ook nu door dezelfde speler ongehinderd ingekopt. Pas na 22 minuten de eerste mogelijkheid voor Pelikaan, vanaf de rand van het strafschopgebied kon Jesper Nossent uithalen maar de bal ging over het doel. Zes minuten later kreeg hij weer een mogelijkheid. Hij nam eerst een corner, uit de kluts kwam de bal weer voor zijn voeten, zijn krul verdween over de kruising. Nog eens zes minuten later deed Wilhelmina ’26 het beter.

Kansloos

Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Willian Colijn en zijn streep verdween achter de kansloze Jeroen de Veij en dus 3-0. Pelikaan ging na rust vol in de aanval en drukte Wilhelmina ’26 naar achteren. In de 63e minuut onverwacht de 3-1. Er was een scrimmage voor het doel van Wilhelmina ’26 en het was Nick de Veij die het laatste zetje gaf. Drie minuten later had diezelfde Nick de Veij een goede actie maar zijn schot ging voorlangs. Een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Na een rommelige situatie kwam de bal voor de voeten van Jeffrey Nossent. Die gaf een perfecte voorzet op de vrijstaande Jelle Dekker die een prachtige kopbal losliet over de lange keeper heen zo het doel in, 3-2.

Ondanks het feit dat er nog tijd genoeg was voor de gelijkmaker, lukte dat niet. Integendeel het was Wilhelmina '26 dat nog de beste kansen kreeg. Gescoord werd er echter niet meer.

Meer berichten